Poslužite uz popodnevnu kafu za potpuni užitak.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 1 žumance
  • 2,5 dcl mleka
  • malo rendane limunove korice ko voli

Za premazivanje:

  • belance

Za fil:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera
  • oko 1,5 dcl toplog mleka
  • 1 kesica vanilin šećer

Priprema:

Razmutite kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera i brašna, pa ostavite da naraste. Zatim dodajte šećer, ulje, žumance i naribanu limunovu koricu i zamesite srednje meko testo i ostavite da odmara oko 30-tak minuta.

Za fil: Orahe prelijte vrućim mlekom i šećerom, pa dodajte i vanilin šećer.

Testo podelite na tri dela i svaki deo rastanjite u pravougaonu koru. Premažite filom, pa uvijte u rolnicu. Svaku rolnicu još malo razvucite u dužinu i napravite pletenicu. Prebacite u kalup obložen pek papirom i ostavite da odmara još malo dok se rerna zagreje.

Pre pečenja premažite umućenim belancetom i pecite na 180°C oko 30-tak minuta, po potrebi pokrijte papirom za pečenje ili folijom. Gotovu prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević