Rafaelo torta na malo drugačiji način. U fil dodajte usitnjene napolitanke i belu čokoladu za još bolji i intenzivniji ukus. Brzo se pravi, samo čekate da se stegne. Nema pečenja, samo mutite i filujete.

Naziv torte govori da je ona pravo bogatstvo ukusa i savršena je za posebne prilike.

Sastojci:

Baza:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g rastopljenog putera

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu
  • 80 g otopljene bele čokolade
  • 200 g napolitanki sa ukusom vanile
  • 100 g kokosovog brašna

Za preliv:

  • 160 g bele čokolade 
  • 50 g ljuspica badema 

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa topljenim puterom. Utisnite u kalup, poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećrom u prahu, dodajte otopljenu belu čokoladu pa mutite još malo. Umešajte i kokosovo brašno i napolitanke koje ste usitnili u secku. Sve dobro umutite. Fil premažite preko keksa. Stavite u frižider na 2 h. Ukrasite otopljenom belom čokoladom i ljuspicama badema.