Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MALO DRUGAČIJI RECEPT ZA RAFAELO TORTU: Fil sa seckanim napolitankama, belom čokoladom i kokosom morate da probate

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Rafaelo torta - još bolji recept.

Rafaelo torta sa napolitankama ne peče se.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Rafaelo torta na malo drugačiji način. U fil dodajte usitnjene napolitanke i belu čokoladu za još bolji i intenzivniji ukus. Brzo se pravi, samo čekate da se stegne. Nema pečenja, samo mutite i filujete.

Naziv torte govori da je ona pravo bogatstvo ukusa i savršena je za posebne prilike.

Sastojci:

Baza:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g rastopljenog putera

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu
  • 80 g otopljene bele čokolade
  • 200 g napolitanki sa ukusom vanile
  • 100 g kokosovog brašna

Za preliv:

  • 160 g bele čokolade 
  • 50 g ljuspica badema 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa topljenim puterom. Utisnite u kalup, poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećrom u prahu, dodajte otopljenu belu čokoladu pa mutite još malo. Umešajte i kokosovo brašno i napolitanke koje ste usitnili u secku. Sve dobro umutite. Fil premažite preko keksa. Stavite u frižider na 2 h. Ukrasite otopljenom belom čokoladom i ljuspicama badema.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti