Oblande su starinski kolač i retko ko može da im odoli. Pojedu se u jednom zalogaju, a sada možete da napravite tortu od oblandi kao odličnu zamenu za kolač. Idu omiljeni sastojci kao što su plazma, kikiriki i kakao. Torta od oblandi se ne peče, pa je to još jedna prednost, jer je priprema jednostavna i ne zahteva šporet.
Sastojci:
- 200 g pečenog kikirikija
- 350 g mlevene plazme
- 250 g putera
- 650 g kondezovanog mleka
- 20 g kakaoa
- oblande
Priprema:
Usitnite kikiriki, pa umutite puter. Dodajte kuvano kondezovano mleko, zatim kikiriki i umutite. Sipajte keks i kakao i promešajte. Presecite oblande na pola. Namažite svaku i ređajte jednu na drugu. Premažite i ivice. Pospite sa usitnjenom oblandom iz blendera.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus