Oblande su starinski kolač i retko ko može da im odoli. Pojedu se u jednom zalogaju, a sada možete da napravite tortu od oblandi kao odličnu zamenu za kolač. Idu omiljeni sastojci kao što su plazma, kikiriki i kakao. Torta od oblandi se ne peče, pa je to još jedna prednost, jer je priprema jednostavna i ne zahteva šporet.
Sastojci:
- 200 g pečenog kikirikija
- 350 g mlevene plazme
- 250 g putera
- 650 g kondezovanog mleka
- 20 g kakaoa
- oblande
Priprema:
Usitnite kikiriki, pa umutite puter. Dodajte kuvano kondezovano mleko, zatim kikiriki i umutite. Sipajte keks i kakao i promešajte. Presecite oblande na pola. Namažite svaku i ređajte jednu na drugu. Premažite i ivice. Pospite sa usitnjenom oblandom iz blendera.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem