Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA MAKOM: Korak po korak do kolača kojem niko ne može da odoli

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Naučite da napravite tradicionalan kolač - štrudlu sa makom.

štrudla sa makom.jpg Izvor: Natalija Kokanović

Štrudla sa makom nas vraća u detinjstvo kada su nam bake pripremale ovaj domaćinski kolač. Nijedno slavlje ili porodično okupljanje nije moglo da prođe bez štrudle. Naučite i vi da pripremite čuveni desert prateći korake. Priprema uopšte nije komplikovana, treba da umesite testo, pa da premažete sa makom koji ste pomešali sa šećerom i mlekom. Peče se samo 20 minuta.  

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1/2 kvasca
  • 500 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 75 g šećera
  • 200 g mlevenog maka
  • malo soli
  • šećer u prahu za posipanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

U posudi izmrvitie kvasac, dodajte pola kašike šećera i pola kašike brašna. Sipajte malo toplog mleka i ostavite da se kvasac aktivira. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, malo šećera i toplo mleko. Dodajte ulje, vodu i kvasac. Umesite testo i ostavite da odmori pola sata. Sjedinite mak sa mlekom i šećerom da dobijete gušću smesu. Treba da izgleda kao vlažan pesak. Razvucite testo i premažite makom. Urolajte, pa premažite umućenom jajetom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.

Recept poslala Natalija Kokanović

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti