Pravljenje eklera izgleda kao težak posao, posebno za manje iskusne domaćice, međutim sada možete napraviti ekler tortu koja se ne peče. Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile 
  • 50 g šećera
  • 10 ml  esencije vanile
  • 100 g šlaga
  • 400 g keksa četvrtastog

Glazura:

  • 80 g  šećera
  • 15 g kakaoa
  • 20 ml mleka
  • 50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.  Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao. Prelijte preko keksa. Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.