Kada vam je potrebna raskošna torta izaberite ovu. Uspeće vam uvek jer se pravi jednostavno. Ne peče se, nego ređate keks, puding od vanile i banane. Brzo i lako napravite kremastu poslasticu za koju će se tražiti parče više. Jedini neobičan sastojak je kondezovano mleko koje možete sami da napravite ili da kupite. Uživajte u savršenom ukusu. 

Sastojci:

  • 250 g čokoladnog keksa 
  • 150 ml mleka 
  • 3 banane 

Za fil:

  • 120 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 200 g šećera 
  • 200 g kondezovanog mleka 

Za glazuru:

  • 30 g kakaoa 
  • 100 ml mleka 
  • 50 g šećera 
  • 30 g putera

Priprema:

Poređajte keks u kalup, premažite mlekom, pa preko stavite banane koje ste isekli na kolutove. U šerpu sipajte mleko, šećer i puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Dodajte puter, pa mešajte dok se ne istopi. Puding podelite na 3 dela. U jedan dodajte kondezovano mleko, u preostala 2 ništa. Jedan deo čistog pudinga premažite preko. Opet stavite red keksa i premažite mlekom. Sipajte preko keksa, pa poređajte još jedan red keksa i premažite mlekom i stavite banane isečene na kolutove. Na kraju ide tanak sloj pudinga od vanile. Stavite u frižider sat vremena. Pomešajte sve sastojke za glazuru i kuvajte dok ne dobijete tečnu smesu. Prelijte preko kolača i vratite još sat vremena u frižider.