Fantastična torta koja može da se posluži u svim prilikama. Možda vam deluje kao da treba mnogo da se potrudite, ali zaista je laka za pripremu. Biskvit sa pravi tako što umutite sve sastojke i zapečete. A sa filovima je ista priča. Umutite, skuvate i opet umutite. Poređate u činiju, može da posluži i ona za salatu ako je okrugla i ohladite u frižideru. A izgled i ukus je savršen.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 160 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 160 g brašna
- 20 ml ulja
- 40 g kakaoa
Za fil:
- 3 žumanca
- 100 g šećera
- 40 g kukuruznog skroba
- 300 ml mleka
- 200 g putera
- 200 g ananasa iz konzerve
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja, šećer u prahu, so, prašak za pecivo i vanilu. Dodajte ulje, brašno i kakao, pa opet sjedinite mikserom. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Dobijenu koru prescite na pola. U okruglu posudu koju ste obložili providnom folijom stavite prvu koru. Lepo je uglavite.
Umutite žumanca sa šećerom. U mleko dodajte kukuruzni skrob, pa kratko kuvajte, uz mešanje. Zatim dodajte smesu sa jajima, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Puter penasto umutite, pa dodajte skuvani fil i sjedinite mikeserom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte seckani ananas i promešajte. Sipajte fil preko kore.
Umutite slatku pavlaku, pa pola smese sipajte preko fila. Stavite drugu koru koju ste isekli u obliku kruga i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim izvadite iz posude, pa premažite tortu preostalom slatkom pavlakom. Pospite preostalom koricom koju ste izmrvili i vratite u frižider na još pola sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem