Iako torta ima 4 kore, vi pečete samo jednu koju delite na 4 dela, tako da vam to olakšava i skraćuje vreme pripreme. Kremasti fil je od pavlake i šećera u prahu. Torta je toliko mekana i ukusna da joj nećete odoleti. 

Sastojci:

  • 160 g putera
  • 180 g meda
  • 1,5 kašičice sode bikarbone
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 250 g brašna
  • 800 g pavlake
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g šećera u prahu

Priprema:

Rastopite puter i med na laganoj vatri. Dodajte potom sodu bikarbonu i promešajte. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobije ćilibarsku boju, pa ostavite da se ohladi na soboj temperaturi.

Jaja umutite mikserom sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer dok mutite. Umešajte i prethodnu smesu koja se hladila. Sve dobro umutite. Dodajte prosejano brašno pa umešajte žicom. To je smesa za koru.

Veliki pleh obložite pek papirom,istresite smesu pa poravnajte. Pecite 15-20 min na 180 stepeni. Sačekajte da se kora ohladi. Odsecite ivice koje štrče (ali ih sačuvajte), treba da imate savršen pravougaonik. Prececite koru na 2 jednaka dela, a svaki taj deo zasecite (po debljini) uzdužno da od tog dela napravite 2. Imate ukupno 4 kore sad.

Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, pa onda postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dalje.

Ređajte kora, fil, kora, fil do utroška materijala. Na kraju premažite celu tortu filom. Kore koje ste odsekli usitnite u secku pa ukrasite tortu sa svih strana. Ostavite u frižideru da se stegne jedno 4h.