Brzi kolači su ono što nam je potrebno kada nam dolaze gosti ili nam se jede nešto slatko, a mrzi nas da pravimo kore ili komplikovane filove. Za ovaj kolač koji se ne peče potreban vam je čokoladni keks, a preko njega ide jednostavan fil od jogurta, brašna, šećera i jaja. Na kraju se sve prelije čokoladnom glazurom. Ova glazura se pravi malo drugačije jer se u nju dodaje jogurt.
Sastojci:
- 200 g šećera
- 60 g brašna
- 3 jajeta
- 600 g jogurta
- 10 g vanilin šećera
- 100 g putera
- 18 komada čokoladnog keksa
Za glazuru:
- 100 g šećera
- 40 g kakao praha
- 150 g jogurta
- 60 g putera
Priprema:
Pomešajte brašno i šećer, pa dodajte jaja i jogurt. Sve sjedinite žicom ili varjačom, pa stavite da se kuva dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. U vruć fil dodajte vanilin šećer i puter, pa promešajte. U kalup stavite keks, pa pola fila, opet keks i preostali fil, na kraju još jedan red keksa. Pomešajte kakao, šećer i jogurt i kuvajte dok se šećer ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne istopi. Prelijte preko keksa i ostavite u frižideru 3-4 sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem