Piškote, čokoladni i beli fil čine ovaj kolač fenomenalnim. Nemojte da propustite da napravite savršenu poslasticu jer ne postoji osoba koja će odbiti parče. Poznato je da se kolači ili torte sa piškotama uglavnom ne peku i zato se brzo pripremaju. Jedino što će vam oduzeti malo vremena jeste priprema filova, ali ni oni ne zahtevaju neki preterani trud.  

Sastojci:

  • 400 g piškota 
  • 200 ml kafe 

Za fil:

  • 1 l mleka 
  • 100 g kukuruznog skroba 
  • 2 žumanceta 
  • 200 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 
  • prstohvat soli 
  • 100 g putera, sobne temperature 

Za glazuru:

  • 600 ml slatke pavlake 
  • 600 g čokolade

Priprema:

Piškote umočite u kafu i poređajte na dno kalupa. Šećer, skrob, vanilin šećer i so pomešajte sa žumancima i mlekom (200 ml), pa dobro sjedinite. Dodajte smesu u preostalo mleko (800 ml) i kuvajte, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte puter i umutite. Sipajte pola fila preko piškota. Zatim otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa umutite. Preko belo fila stavite još jedan red piškota umočenih u kafu, pa čokoladni fil, piškote i ostatak belog fila. Stavite u frižidera sat vremena i na kraju pospite kokosom.