Ovo je definitivno najčokoladnija poslastica koju ćete probati. Pravi se tako što se čoko biskvit natopi toplim čokoladnim mlekom, pa se sve to ukrasi čokoladnim filom. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili porodično okupljanje.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 90 g šećera
- 75 g brašna
- 25 g kakaoa
- 1 kašika praška za pecivo
- 50 g mleka
Preliv:
- 150 ml mleka
- 15 g kakaoa
Fil:
- 80 g čokolade
- 250 g pavlake
- 1-2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Potom dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa. Mešajte žicom dok ne postane glatko. Dodajte i mleko pa sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 175 stepeni.
Dok se peče napravite preliv tako što ćete mleko dovesti do ključanja pa umešati kakao. Gotov biskvit izbockati viljuškom i preliti ovim čokoladnim mlekom. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Onda pravimo fil. Zagrejati 100 g guste slatke pavlake pa dodati čokoladi, mešati da se istopi. Zatim umutiti štapnim mikserom. Preostalu pavlaku umutiti mikserom pa dodati šećer u praku. Zatim sjediniti obe smese i dobro umutiti. Preliti preko biskvita. Ostaviti bar 2 sata u frižideru pre sečenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus