Ovo je definitivno najčokoladnija poslastica koju ćete probati. Pravi se tako što se čoko biskvit natopi toplim čokoladnim mlekom, pa se sve to ukrasi čokoladnim filom. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, ili porodično okupljanje.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 90 g šećera
- 75 g brašna
- 25 g kakaoa
- 1 kašika praška za pecivo
- 50 g mleka
Preliv:
- 150 ml mleka
- 15 g kakaoa
Fil:
- 80 g čokolade
- 250 g pavlake
- 1-2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Potom dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa. Mešajte žicom dok ne postane glatko. Dodajte i mleko pa sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 175 stepeni.
Dok se peče napravite preliv tako što ćete mleko dovesti do ključanja pa umešati kakao. Gotov biskvit izbockati viljuškom i preliti ovim čokoladnim mlekom. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Onda pravimo fil. Zagrejati 100 g guste slatke pavlake pa dodati čokoladi, mešati da se istopi. Zatim umutiti štapnim mikserom. Preostalu pavlaku umutiti mikserom pa dodati šećer u praku. Zatim sjediniti obe smese i dobro umutiti. Preliti preko biskvita. Ostaviti bar 2 sata u frižideru pre sečenja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom