Najbrži recept za čokoladnu tortu je pred vama. Torta od gotovih kora i filom od slatke pavlake i čokolade je raj za sve sladokusce i čokoljupce. Kada je budete poslužili gostima neće moći da veruju da nije iz poslastičarnice, a toliko se lako pravo da će i one domaćice koje prvi put spremaju tortu uspeti iz prve.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400g čokolade za kuvanje
- 500 ml čokoladnog mleka
- pakovanje gotovih čokoladnih kora za tortu.
Priprema:
Ugrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu za kuvanje i mešajte žicom dok se ne otopi. Zatim ostavite fil da se hladi. Kada se ohladio, umutite ga mikserom. Gotove kore prelijte čokoladnim mlekom pa ređajte kora, fil, kora fil, kora fil. Ostatkom fila premažite tortu i sa spoljnih strana pa ukrasite po želji. Ostavite u frižideru da se stegne par sati, a najbolje preko noći.
Izvor: Brzi recepti i saveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus