Bliži nam se vreme slava i domaćice će uskoro početi da razmišljaju o receptima za sitne kolače koji će krasiti trpezu. Sitnih kolača ima u izobilju, pa koji god recept za njih da odaberete nećete pogrešiti. Možete da isprobate ova punjena čokoladna gnezda na bakin način, em što su ukusna i dekorativna su pa će ukrasiti vaš svečani sto.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 50 g čokolade (ako je posno posna čokolada)
- 80 g maslaca (ako je posno posni margarin)
- 80-100 g oraha (mogu lešnici)
- 130 g ml keksa (ako je posno posni keks)
Još treba:
- 100 g pečenih lešnika seckanih ili krupno mlevenih
Priprema:
U šerpu sipati vodu, dodati maslac, šečer, čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti. Ostaviti da se ohladi u frižideru. Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 g ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i ređati u poslužavnik. Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru.
Napomena: Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem