Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČOKOLADNA ŠTRUDLA OD LISNATOG TESTA SA JABUKAMA I ORASIMA : Sočna, krckava, a brzo se pravi

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Čokoladna štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima je pravo otkriće koje ćete često praviti.

Čokoladna štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Vaša porodica će obožavati ovu čokoladnu štrudlu sa jabukama i suvim voćem. Toliko se jednostavno priprema, da je možete spremati često. Kombinacija lisnatog testa sa jabukama i čokoladom je nešto najlepše što ćete probati.

Sastojci:

  • 50 grama suvih kajsija
  • 50 grama suvog grožđa 
  • 100 grama seckanih oraha
  • 3 jabuke
  • 400 grama lisnatog testa
  • cimet i šećer
  • žumance za premazivanje
  • 50-60 g čokolade

Možda će vas zanimati

Priprema:

Suve kajsije i suvo grožđe preijte toplom vodom i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Ocedite i osušite suvo voće. Suvo voće sitno iseckati. Ogulite jabuke i izvadite jezgro pa isecite na kvadrate. Pomešajte sve sa orasima. Lisnato testo malo razvucite, stavite mešavinu od voća i oraha,pospite cimetom i šećerom. Urolajte, premažite žumancetom i pecite 30-40 minuta na 185 ° C. Kada je štrudla gotova čokoladu istopite i prelijte preko štrudle.

Pročitajte još





Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti