Vaša porodica će obožavati ovu čokoladnu štrudlu sa jabukama i suvim voćem. Toliko se jednostavno priprema, da je možete spremati često. Kombinacija lisnatog testa sa jabukama i čokoladom je nešto najlepše što ćete probati.
Sastojci:
- 50 grama suvih kajsija
- 50 grama suvog grožđa
- 100 grama seckanih oraha
- 3 jabuke
- 400 grama lisnatog testa
- cimet i šećer
- žumance za premazivanje
- 50-60 g čokolade
Priprema:
Suve kajsije i suvo grožđe preijte toplom vodom i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Ocedite i osušite suvo voće. Suvo voće sitno iseckati. Ogulite jabuke i izvadite jezgro pa isecite na kvadrate. Pomešajte sve sa orasima. Lisnato testo malo razvucite, stavite mešavinu od voća i oraha,pospite cimetom i šećerom. Urolajte, premažite žumancetom i pecite 30-40 minuta na 185 ° C. Kada je štrudla gotova čokoladu istopite i prelijte preko štrudle.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem