Pite su praktične jer se lako pripremaju, pogotovo ako vam nisu potrebne kore ili dugo pečenje. Ovaj recept je odličan jer se testo samo umuti i sipa u tiganj. Preko se sipa keks i to je to. Na kraju pitu prelijte sa medom za bolji ukus. Mekana i sočna ulepšaće vam kišni dan.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 75 ml mleka
- 8 g praška za pecivo
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 70 g keksa
- 20 g rendane bele čokolade
- 75 g šećera
- 50 ml meda
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom (150 g), pa dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte u tiganj koji ste nauljili (oko 20 ml ulja). Ostavite malo smese. Preko sipajte keks koji ste izdrobili i pomešali sa šećerom (75 g). Preko kašikom sipajte ostatak testa, malo prošarajte. Poklopite i pecite, pa onda okrenite. Na kraju prelijte sa malo meda i pospite seckanu ili rendanu čokoladu i secite.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno