Pite su praktične jer se lako pripremaju, pogotovo ako vam nisu potrebne kore ili dugo pečenje. Ovaj recept je odličan jer se testo samo umuti i sipa u tiganj. Preko se sipa keks i to je to. Na kraju pitu prelijte sa medom za bolji ukus. Mekana i sočna ulepšaće vam kišni dan. 

Sastojci:

  • 150 g brašna 
  • 75 ml mleka 
  • 8 g praška za pecivo 
  • 2 jajeta 
  • 150 g šećera 
  • 70 g keksa 
  • 20 g rendane bele čokolade 
  • 75 g šećera 
  • 50 ml meda  

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom (150 g), pa dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte u tiganj koji ste nauljili (oko 20 ml ulja). Ostavite malo smese. Preko sipajte keks koji ste izdrobili i pomešali sa šećerom (75 g). Preko kašikom sipajte ostatak testa, malo prošarajte. Poklopite i pecite, pa onda okrenite. Na kraju prelijte sa malo meda i pospite seckanu ili rendanu čokoladu i secite.