Pite su praktične jer se lako pripremaju, pogotovo ako vam nisu potrebne kore ili dugo pečenje. Ovaj recept je odličan jer se testo samo umuti i sipa u tiganj. Preko se sipa keks i to je to. Na kraju pitu prelijte sa medom za bolji ukus. Mekana i sočna ulepšaće vam kišni dan.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 75 ml mleka
- 8 g praška za pecivo
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 70 g keksa
- 20 g rendane bele čokolade
- 75 g šećera
- 50 ml meda
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom (150 g), pa dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte u tiganj koji ste nauljili (oko 20 ml ulja). Ostavite malo smese. Preko sipajte keks koji ste izdrobili i pomešali sa šećerom (75 g). Preko kašikom sipajte ostatak testa, malo prošarajte. Poklopite i pecite, pa onda okrenite. Na kraju prelijte sa malo meda i pospite seckanu ili rendanu čokoladu i secite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus