Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO 2 SASTOJKA I 15 MINUTA - UVIJENE KROFNE: Najbrži recept za slatko testo koji je osvojio milione na Tiktoku

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Svi vole krofne, a sa ovim receptom ćete napraviti najbrže i najukusnije.

Krofne od 2 sastojka 1193251720.jpg Izvor: Shutterstock

Krofne su bile poznate još u starom Rimu, a jeli su ih kada su proslavljali kraj zime i početak proleća. U početku krofnice su se pripremale u slatkoj varijanti i recept najverovatnije potiče iz arapske kuhinje. Zatim je u poljskoj kuhinji počela da se pravi i slana verzija. Oni su krofne punili slaninom, a obično su ih jeli za vreme karnevala.

Okrugle krofne počinju da se prave u XVIII kada je za pečenje počeo da se koristi kvasac. Danas ih pravimo na različite načine i sa različitim punjenjem. Za ove uvijene krofne vam je potrebano samo 2 sastojka, kao i cimet i šećer da ih uvaljate. Peku se 10-ak minuta, tako da će vaša poslastica brzo biti spremna. 

Recept za ove krofne je na Tiktoku videlo preko 3 miliona ljudi. 

Sastojci: 

  • 180 g grčkog jogurta
  • 150 g brašna koje se samo diže 

Još:

  • 1 jaje 
  • istopljeni puter
  • cimet
  • šećer

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Pomešajte jogurt i brašno i umesite testo. Podelite na 6 delova, pa svaki urolajte da dobijete tanak valjak. Uvrtite ivice u suprotnom pravcu i spojite na kraju. Ređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite na 160°C nekih 10-15 minuta. Krofne uvaljajte u smesu od šećera i cimeta, a pre toga ih premažite sa istopljenim puterom. 

@fitwaffle

Cinnamon doughnut twists with 2-ingredient dough ##donut##cinnamon##churros##tiktokfood##foodtok

♬ Mr. Blue Sky - Electric Light Orchestra

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti