Odlične za doručak ili večeru.
Sastojci:
Za testo:
- 325 g brašna
- malo soli
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica šećera
- 125 ml punomasnog mleka
- 1 jaje
- 60 g mekanog maslaca
Za fil:
glavica luka
100 g na kockice iseckane dimljene slanine
Priprema:
1. Izmešati brašno i so u činiji za mešenje, pa u sredini napraviti udubljenje. Razmutiti kvasac, šećer i kašiku mlake vode, sipati u udubljenje. Posuti kvasac sa malo brašna, pokriti posudu i ostaviti na toplom mestu oko 60 min.
2. Dodati mleko, jaje i maslac, pa umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu, pokriveno krpom, da naraste.
3. Iseckati crni luk. Propržiti slaninicu na tiganju bez dodatka ulja. Dodati crni luk i pržiti zajedno još malo.
4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Promesiti testo još jednom i izdeliti ga na 20 komada. Svaki od njih oblikovati u loptu i tanko razviti. Rasporediti preko testa malo slaninice i luka, preklopiti i pritisnuti prstima na krajevima. Oblikovati zemičke i ređati ih na nauljeni pleh. Peći oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus