Rolat od oraha i sa filom od kafe biće apsolutni hit na slavama. Lepo izgleda, a lako se pravi. Umutite i pomešajte sastojke za koru, a onda ispecite 15 minuta. Fil je gotov za 5 minuta, premažete preko kore i urolate. Nikad lakše i prostije. Na kraju ga ukrasite sa onime što je ostalo. Svi znamo da se kolačima svi najviše raduju na slavi, pa onda se iskažite kao prava domaćica.
Ako više volite slano onda napravite rolat i u slanoj verziji od gotovog testa.
Sastojci:
Za koru:
- 170 g mlevenih oraha ili lešnika
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 30 g prezli
- 5 g praška za pecivo
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 40 g šlaga u kesici
- 30 g kapućina u prahu
- 50 g čokolade
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte orahe, prezle i prašak za pecivo. Sjedinite špatulom, pa umutite žumanca sa šećerom i dodajte u belanca. Lagano promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. Isecite ivice kako biste dobili lep pravougaonik. Ne bacajte to testo što je višak trebaće vam za ukrašavanje.
Umutite sve sastojke za fil sem čokolade, pa premažite koru i urolajte. Ostavite malo fila za ukrašavanje. Zatim sa preostalim filom premažite rolat i pospite testom koje ste u blenderu usitnili i pomešali sa rendanom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus