Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTRUDLA SA DOMAĆIM KORAMA: Umesto klasične sa jabukama, iskoristite ovo sočno voće za fil

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Ako želite nešto domaće, a slatko, za večeru napravite najbolju štrudlu sa kruškama, koja će sigurno oduševiti sve.

Recept za štrudlu sa kruškama734419351.jpg Izvor: Shutterstock

Ukoliko niste ljubitelj modernih slatkiša i više volite tradicionale kolače, onda napravite štrudlu. Ovaj jednostavni kolač od testa i fila, vrlo je omiljen među svim uzrastima, a i naše bake su znale često da ga prave. Za fil najviše se uzimaju mak, orasi, jabuke ili džem. Za ovaj recept ništa od toga vam nije potrebno za fil, jer glavni sastojak su kruške. Tako da ako volite ovo voće, onda ćete biti oduševljeni ukusom ove štrudle, a kako bi bila još mekša dodajte i suvo grožđe. Na kraju pospite je šećerom u prahu i poslužite.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 i 1/2 dl mlake vode

Za nadev:

  • 100 g maslaca
  • 100 g prezli
  • 1 kg krušaka
  • 100 g šećera
  • 70 g suvog grožđa

Možda će vas zanimati

Priprema:

Stavite brašno na radnu površinu. Istopite maslac u mlakoj vodi, dodajte jaja i so, sve izmešajte, pa sve to dodajte brašnu. Od ove smese, zamesite testo, a zatim ga prekrijte posudom koju ste zagrejali na šporetu i ostavite tako poklopljeno pola sata. Propržite malo prezle na maslacu. Isecite kruške, pa šećer i suvo grožđe pomešajte. Razvaljajte testo, premažite sa malo ulja, a zatim na početku testa stavite prezle, kruške, šećer i suvo grožđe. Uvijte u rolnu, pa u pleh premazan maslacem stavite štrudlu. Pecite oko 40 minuta na 190°C.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti