Treba vam elegantna, kremasta i nežna torta za neku određenu priliku? Mi vam nudimo recept za prelepu poslasticu sa belom čokoladom, krem sirom, keksom i kokosom. Dodanti plus je i to što se ne peče. Jednostavno se pravi, a brzinom svetlosti nestaje sa tanjira. Ovo je poslastica u kojoj će svi uživati, a vi nećete potrošiti više od pola sata da je pripremite. Jedino što treba da odstoji nekoliko sati u frižideru, ali uvek je možete pripremiti dan ranije. 

Sastojci:

  • 200 g čokoladnog keksa 
  • 120 g putera
  • 400 g maskarponea ili krem sira 
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g bele čokolade
  • 300 g slatke pavlake 

Za dekoraciju:

  • rendana bela čokolada
  • kokos 

Priprema:

Keks izdrobite u blenderu, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Zatim utisnite u kalup prečnika 18 cm i stavite u frižider. Čokoladu otopite, pa ohladite na sobnoj temperaturi. U čokoladu dodajte maskarpone ili krem sir i šećer u prahu i umutite. Zasebno umutite slatku pavlaku. Pomešajte obe smese. Sipajte preko keksa, pa poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati. Dekorišite sa rednanom belom čokoladom ili kokosom.