Za samo nekoliko minuta pripremite ukusan kolač sa kruškama. Do sada ste verovatno probali verziju sa jabukama i šljivama, ali ova će vas isto oduševiti. Pijace su sada pune ovog slatkog voća koji će obogatiti vaš kolač.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2/3 šolje šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje ulja
- 2 kruške
- 1 + 1/2 kašike praška za pecivo
- 1 rendana korica limuna
- 1/2 šolje mleka
Priprema:
Kruške dobro operite, ako želite ogulite koru. Secite ih na tanke kriške po dužini. Ubacite ih u tiganj i propržite 10ak minuta. Žicom umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko, koricu limuna pa promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite sa prethodnom smesom. Testo izlijte u kalup pa odozgo stavite kruške. Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 stepeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem