Za samo nekoliko minuta pripremite ukusan kolač sa kruškama. Do sada ste verovatno probali verziju sa jabukama i šljivama, ali ova će vas isto oduševiti. Pijace su sada pune ovog slatkog voća koji će obogatiti vaš kolač.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2/3 šolje šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje ulja
- 2 kruške
- 1 + 1/2 kašike praška za pecivo
- 1 rendana korica limuna
- 1/2 šolje mleka
Priprema:
Kruške dobro operite, ako želite ogulite koru. Secite ih na tanke kriške po dužini. Ubacite ih u tiganj i propržite 10ak minuta. Žicom umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko, koricu limuna pa promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite sa prethodnom smesom. Testo izlijte u kalup pa odozgo stavite kruške. Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus