Ljubitelje laganih i sočnih kolača kao što je koh, oduševiće ova čokoladna verzija. Turski mokri kolač se pravi brzo i jednostavno, skroz je od čokolade, a dekoriše se kokosom. Ne postoji bolja kombinacija. Možete ga jesti posle ručka, ali možete i da poslužite goste. Kada mekani biskvit natopite filom dobijete jedan od najsočnijih kolača ikada. Podseća na koh zato što i kod njega mekani biskvit natopite mlekom i dobijete laganu poslasticu.  

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta 
  • 1 čaša šećera 
  • 1 čaša mleka 
  • 1/2 šolje ulja 
  • 1 čaša brašna 
  • 2 kesice praška za pecivo 
  • 3 kašike kakaoa 

Za fil:

  • 1,5 šolja mleka 
  • 1 čaša šećera 
  • 1/2 šolje ulja 
  • 3 kašike kakaoa 

Za dekoraciju:

  • kokos

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Pormešajte, pa sipajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u nauljeni pleh i pecite na 170°C nekih 25-30 minuta. U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i kakao. Kuvajte dok ne provri, povremeno mešajući. Izvadite koru iz rerne i isecite na kocke, pa čačkalicom izbodite na nekoliko mesta. Prelijte sa filom i ostavite nekih 10 minuta. 

Dekorišite sa kokosom.