Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASKOŠNA I KREMASTA ČOKOLADNA TORTA KAO IZ NAJBOLJIH POSLASTIČARNICA: Nijedno slavlje neće moći da prođe bez nje

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Ako ste veliki ljubitelj čokolade, onda će vas ova višeslojna kremasta torta sa belim filom sigurno oduševiti.

Čokoladna torta sa belim filom recept Izvor: Printscreen/YT/OSON RETSEPTLAR

Za svečane prilike, uglavnom se biraju torte koje su izdašne, slojevite i dobro nafilovane. Ako uskoro imate rođendansko slavlje, odličan predlog za taj dan je ova izuzetno bogata i kremasta torta. Kako biste napravili ovo čokoladno savršenstvo, biće vam potrebno sedam kora, koje ćete premazivati filom od pavlake i šećera u prahu. Ako želite da vam torta bude još kremastija, onda iskoristite čokoladu za glazuru i ukrasite je pomoću nje. Kada je gosti budu probali, sigurno će tražiti parče više, a kako je ima dosta, imaćete je još i za sutra. Nakon čokoladne poslastice, dobro će doći i šoljica domaće kafe.

Sastav:

  • 200 g pavlake
  • 200 g šećera
  • 15 g praška za pecivo
  • 150 g maslaca
  • 450 g brašna
  • 30 g kakaoa

Za fil:

  • 1,3 kg pavlake
  • 200 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 80 g slatke pavlake

Možda će vas zanimati

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte pavlaku, šećer, prašak za pecivo, dodajte istopljen maslac i sve dobro promešajte. Sipajte brašno, posolite i izmešajte. Jedan deo testa umesite i ostavite sa strane, a u drugi dodajte kakao i zamesite ga rukom. I od jednog i drugog testa, napravite po tri loptice, umotajte ih u foliju i ostavite u fližideru na 15-20 minuta. Za ovu tortu biće vam porebno 3 obične kore, 3 crne i jedna crno-bela. Koristite neki okrugli oblik kako biste dobili savršeno testo za tortu kojoj odgovara takav kalup. Svaku koru pecite na 200°C 5 minuta. U jednoj posudi umutite mikserom pavlaku sa šećerom u prahu, kako biste dobili beli fil. U okrugli kalup prvo stavite crnu koru, fil, pa običnu i sve tako ređajte, a tek na kraju stavite crno-belu koru. Ostavite celu noć da se stegne, a za galzuru koristiti čokoladu i slatku pavlaku.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti