Za svečane prilike, uglavnom se biraju torte koje su izdašne, slojevite i dobro nafilovane. Ako uskoro imate rođendansko slavlje, odličan predlog za taj dan je ova izuzetno bogata i kremasta torta. Kako biste napravili ovo čokoladno savršenstvo, biće vam potrebno sedam kora, koje ćete premazivati filom od pavlake i šećera u prahu. Ako želite da vam torta bude još kremastija, onda iskoristite čokoladu za glazuru i ukrasite je pomoću nje. Kada je gosti budu probali, sigurno će tražiti parče više, a kako je ima dosta, imaćete je još i za sutra. Nakon čokoladne poslastice, dobro će doći i šoljica domaće kafe.

Sastav:

  • 200 g pavlake
  • 200 g šećera
  • 15 g praška za pecivo
  • 150 g maslaca
  • 450 g brašna
  • 30 g kakaoa

Za fil:

  • 1,3 kg pavlake
  • 200 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 80 g slatke pavlake

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte pavlaku, šećer, prašak za pecivo, dodajte istopljen maslac i sve dobro promešajte. Sipajte brašno, posolite i izmešajte. Jedan deo testa umesite i ostavite sa strane, a u drugi dodajte kakao i zamesite ga rukom. I od jednog i drugog testa, napravite po tri loptice, umotajte ih u foliju i ostavite u fližideru na 15-20 minuta. Za ovu tortu biće vam porebno 3 obične kore, 3 crne i jedna crno-bela. Koristite neki okrugli oblik kako biste dobili savršeno testo za tortu kojoj odgovara takav kalup. Svaku koru pecite na 200°C 5 minuta. U jednoj posudi umutite mikserom pavlaku sa šećerom u prahu, kako biste dobili beli fil. U okrugli kalup prvo stavite crnu koru, fil, pa običnu i sve tako ređajte, a tek na kraju stavite crno-belu koru. Ostavite celu noć da se stegne, a za galzuru koristiti čokoladu i slatku pavlaku.