Želite posle ručka da se zasladite, ali nemate mnogo vremena, onda je ovaj recept pravi izbor za vas. Uz samo nekoliko sastojaka napravite jednostavan kolač od badema, mleka, malo šećera i jaja. Zaista se nećete mnogo zadržati u kuhinji, a i uprljaćete samo jednu posudu. Nakon pečenja biće potrebno još samo da ga prelijete sa istopljenom čokoladom. Ako volite brze deserte i sa malo šećera, onda za sebe i svoju porodicu napravite kolač kakav sigurno još niste pravili.
Sastojci:
- 250 g mlevenih badema
- 1 jaje
- 4 kašike ulja
- 3 kašike smeđeg šećera
- 4 g praška za pecivo
- 70 ml mleka
- 100 g čokolade
Priprema:
Mlevenim bademima dodajte jaje, ulje, šećer, prašak za pecivo i mleko, pa sve zajedno dobro promešajte. Dobijenu smesu izručite u pleh i stavite da se peče na 10 minuta. Kada bude gotovo prelijte istopljenom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus