Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JER BAKINI KOLAČI SU NAJBOLJI, A SADA I VI PRAVITE TAKO: Mekano testo i lagani fil - nećete moći da prestanete da jedete

Rolnice od mekanog testa i laganog fila možete da poslužite i uz kafu.

 Rolnice Izvor: Printscreen/YT/Ricette Fatte In Casa

Kada dođemo kod bake uvek je kuća mirisala na domaće kolače koje smo svi voleli. Nju nikada nije mrzelo da mesi ili da nam sprema omiljeno jelo. Zato sada i vi naučite da pripremite kolač sa mekanim testom i laganim filom koje italijanske bake često spremaju svojim unucima. 

Ovaj kolač po ukusu može da parira vanilicama, oblandama, orasnicama, štrudli sa makom...

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 140 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8 kašika ulja
  • 8 kašika mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 400 ml mleka
  • 1 žumance
  • 50 g šećera
  • rendana kora limuna
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika brašna
  • 20 g putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Kada postanu skoro bela dodajte ulje i mleko. Nastavite da mutite dok ne sjedinite sve. U tu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom i lepo rasporedite. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Urolajte koru i ostavite tako 20 minuta. 

U mleko dodajte sve sastojke za fil, sem putera i lepo promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Na kraju dodajte puter i kuvajte dok on ne omekša. Izrežite testo na 8 pravouganika, pa onda filujte. Urolajte i ostavite u frižideru da se ohladi nekih 30 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti