Jede vam se nešto slatko, a ne izlazi vam se iz kuće po ovoj kiši? Pripremite kolač koji izgledom, a jako malo i ukusom podseća na tiramisu. Njegova jednostavna priprema je ono što će vas oduševiti, pogotovo kada vam svrate gosti. Kora koja se peče u tiganju, a pravi se od ovsenih pahuljica i jaja je odličan izbor, jer se mnogo brže priprema od recimo patišpanja.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 80 g ovsene pahuljice
- 5 g praška za pecivo
- 10 g kakao u prahu
- 40 g pavlake ili jogurta
- 250 g maskarpone ili krem sira
- 2 banane
Priprema:
Izblendirajte jaja, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, kakao i jogurt. Sve dobro sjedinite i podelite smesu na 2 dela. Ispecite u tiganju kao palačinku. Svaku palačinku isecite na 4 dela. Umutite maskarpone, a banane iscecite. Svaku četvrtinu namažite sa maskarpone sirom i poređajte banane. Treba vam cela jedna palačinka za 1 kolač, znači svih 4 delova. Od ove 2 palačinke imate za 2 kolača. Pospite kakao prahom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem