Jede vam se nešto slatko, a ne izlazi vam se iz kuće po ovoj kiši? Pripremite kolač koji izgledom, a jako malo i ukusom podseća na tiramisu. Njegova jednostavna priprema je ono što će vas oduševiti, pogotovo kada vam svrate gosti. Kora koja se peče u tiganju, a pravi se od ovsenih pahuljica i jaja je odličan izbor, jer se mnogo brže priprema od recimo patišpanja

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 80 g ovsene pahuljice 
  • 5 g praška za pecivo
  • 10 g kakao u prahu 
  • 40 g pavlake ili jogurta
  • 250 g maskarpone ili krem sira 
  • 2 banane

Priprema:

Izblendirajte jaja, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, kakao i jogurt. Sve dobro sjedinite i podelite smesu na 2 dela. Ispecite u tiganju kao palačinku. Svaku palačinku isecite na 4 dela. Umutite maskarpone, a banane iscecite. Svaku četvrtinu namažite sa maskarpone sirom i poređajte banane. Treba vam cela jedna palačinka za 1 kolač, znači svih 4 delova. Od ove 2 palačinke imate za 2 kolača. Pospite kakao prahom.