Ovsene pahuljice ljudi često jedu za doručak, tako što ih pomešaju sa voćem ili orašastim plodovima, a često ih prelivaju jogurtom ili vodom.
Ako želite da malo promenite ukus standrdnim receptima sa ovsenim pahuljicam, onda napravite ove sa ukusom pice.
Možete dodati još neke začine po želji, kao i neki sastojak koji volite, a mi nismo nabrojali.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 konzerva pelata
- so, biber
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašika šećera
- 1 šolja vode
- mocarela
- parmezan
- svež bosiljak
Priprema:
U zagrejano ulje dodajte seckan crni i beli luk. Zatim dodajte ovsene pahuljice i neprestano mešajte oko 3 minuta.
Sipajte pelat, biber, italijanski začin, so i šećer i mešajte dok se dobro ne sjedine. Varjačom usitnite paradajz na komade veličine zalogaja. Mešajte u vodi i pustite da se krčka.
Smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne i postane kremasto, povremeno mešajući.
Pospite mocarelom i parmezanom, kao i listovima bosiljka.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus