Ovsene pahuljice ljudi često jedu za doručak, tako što ih pomešaju sa voćem ili orašastim plodovima, a često ih prelivaju jogurtom ili vodom.
Ako želite da malo promenite ukus standrdnim receptima sa ovsenim pahuljicam, onda napravite ove sa ukusom pice.
Možete dodati još neke začine po želji, kao i neki sastojak koji volite, a mi nismo nabrojali.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 konzerva pelata
- so, biber
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašika šećera
- 1 šolja vode
- mocarela
- parmezan
- svež bosiljak
Priprema:
U zagrejano ulje dodajte seckan crni i beli luk. Zatim dodajte ovsene pahuljice i neprestano mešajte oko 3 minuta.
Sipajte pelat, biber, italijanski začin, so i šećer i mešajte dok se dobro ne sjedine. Varjačom usitnite paradajz na komade veličine zalogaja. Mešajte u vodi i pustite da se krčka.
Smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne i postane kremasto, povremeno mešajući.
Pospite mocarelom i parmezanom, kao i listovima bosiljka.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom