Ako volite sendvič, a ne jede vam se standradni sa šunkom i namazom, ili džemom, eurokremom onda napravite pileću salatu, pa na parče hleba namažite margarin, preko stavite zelenu salatu, pa onda pileću i preklopite drugim parčetom hleba.

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 6 kriški limuna
  • 6 grančica mirođije + 1 kašičica iseckane mirođije
  • 1 zelena jabuka, iseckana
  • 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog
  • 2 stabljike celera, sitno iseckane
  • 2/3 šolje majoneza
  • 1/4 šolje senfa
  • 2 kašike sirćeta
  • so, biber
  • hleb
  • zelena salata

Priprema:

U šerpu stavite piletinu. Preko toga poređajte kriške limuna i grančice mirođije, pa prelijte vodom da piletina ogrezne. Stavite da se kuva, a kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte još 10 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim isecite na kockice.

U velikoj posudi pomešajte piletinu, seckanu jabuku, luk i celer.

Majonez, senf i sirće posolite i pobiberite, pa prelijte preko piletine i povrća. Ukrasite iseckanom mirođijom i poslužite na hlebu sa zelenom salatom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs