Ako volite sendvič, a ne jede vam se standradni sa šunkom i namazom, ili džemom, eurokremom onda napravite pileću salatu, pa na parče hleba namažite margarin, preko stavite zelenu salatu, pa onda pileću i preklopite drugim parčetom hleba.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 6 kriški limuna
- 6 grančica mirođije + 1 kašičica iseckane mirođije
- 1 zelena jabuka, iseckana
- 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2/3 šolje majoneza
- 1/4 šolje senfa
- 2 kašike sirćeta
- so, biber
- hleb
- zelena salata
Priprema:
U šerpu stavite piletinu. Preko toga poređajte kriške limuna i grančice mirođije, pa prelijte vodom da piletina ogrezne. Stavite da se kuva, a kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte još 10 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim isecite na kockice.
U velikoj posudi pomešajte piletinu, seckanu jabuku, luk i celer.
Majonez, senf i sirće posolite i pobiberite, pa prelijte preko piletine i povrća. Ukrasite iseckanom mirođijom i poslužite na hlebu sa zelenom salatom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno