Ako volite sendvič, a ne jede vam se standradni sa šunkom i namazom, ili džemom, eurokremom onda napravite pileću salatu, pa na parče hleba namažite margarin, preko stavite zelenu salatu, pa onda pileću i preklopite drugim parčetom hleba.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 6 kriški limuna
- 6 grančica mirođije + 1 kašičica iseckane mirođije
- 1 zelena jabuka, iseckana
- 1/2 crvenog luka, sitno iseckanog
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2/3 šolje majoneza
- 1/4 šolje senfa
- 2 kašike sirćeta
- so, biber
- hleb
- zelena salata
Priprema:
U šerpu stavite piletinu. Preko toga poređajte kriške limuna i grančice mirođije, pa prelijte vodom da piletina ogrezne. Stavite da se kuva, a kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte još 10 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim isecite na kockice.
U velikoj posudi pomešajte piletinu, seckanu jabuku, luk i celer.
Majonez, senf i sirće posolite i pobiberite, pa prelijte preko piletine i povrća. Ukrasite iseckanom mirođijom i poslužite na hlebu sa zelenom salatom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus