Mekano testo od kefira punjeno pomorandžom i grizom daje ovom slatkom pecivu savršen ukus. Naravno vi možete da punite ovo pecivo i nutelom, sirom, džemom ili nečime što imate kod kuće. Naš predlog je da isprovate i ovo neobično punjenje. Zahvaljujući kefiru testo je mekano i lako se oblikuje, pa je lako za pripremu. 

Sastojci:

Za testo:

  • 120 ml kefira
  • 1 jaje
  • 20 g šećera
  • 100 g putera
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za punjenje:

  • 1 pomorandža 
  • 60 g šećera 
  • 20 g skroba
  • 1 kašika griza 

Priprema:

Kefir, jaje, šećer dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter sobne temperature i sjedinite. Zatim pomešajte mokre i suve sastojke i umesite glatko testo. Stavite testo u kesu za zamrzivač i odložite. Zatim pomorandžu prelijte ključalom vodom, isecite, pa u blenderu usitnite sa sve korom. Dodajte šećer i skrob i sjedinite u blenderu. Na kraju dodajte griz i promešajte. Testo razvucite tanko u obliku pravouganika, premažite dobijenim filom i urolajte. Dobro zatvorite, pa isecite ukoso. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite vodom ili istopljenim maslacem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.