Mekano testo od kefira punjeno pomorandžom i grizom daje ovom slatkom pecivu savršen ukus. Naravno vi možete da punite ovo pecivo i nutelom, sirom, džemom ili nečime što imate kod kuće. Naš predlog je da isprovate i ovo neobično punjenje. Zahvaljujući kefiru testo je mekano i lako se oblikuje, pa je lako za pripremu.
Sastojci:
Za testo:
- 120 ml kefira
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 100 g putera
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
- 1 pomorandža
- 60 g šećera
- 20 g skroba
- 1 kašika griza
Priprema:
Kefir, jaje, šećer dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter sobne temperature i sjedinite. Zatim pomešajte mokre i suve sastojke i umesite glatko testo. Stavite testo u kesu za zamrzivač i odložite. Zatim pomorandžu prelijte ključalom vodom, isecite, pa u blenderu usitnite sa sve korom. Dodajte šećer i skrob i sjedinite u blenderu. Na kraju dodajte griz i promešajte. Testo razvucite tanko u obliku pravouganika, premažite dobijenim filom i urolajte. Dobro zatvorite, pa isecite ukoso. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite vodom ili istopljenim maslacem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno