Mekano testo od kefira punjeno pomorandžom i grizom daje ovom slatkom pecivu savršen ukus. Naravno vi možete da punite ovo pecivo i nutelom, sirom, džemom ili nečime što imate kod kuće. Naš predlog je da isprovate i ovo neobično punjenje. Zahvaljujući kefiru testo je mekano i lako se oblikuje, pa je lako za pripremu.
Sastojci:
Za testo:
- 120 ml kefira
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 100 g putera
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
- 1 pomorandža
- 60 g šećera
- 20 g skroba
- 1 kašika griza
Priprema:
Kefir, jaje, šećer dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter sobne temperature i sjedinite. Zatim pomešajte mokre i suve sastojke i umesite glatko testo. Stavite testo u kesu za zamrzivač i odložite. Zatim pomorandžu prelijte ključalom vodom, isecite, pa u blenderu usitnite sa sve korom. Dodajte šećer i skrob i sjedinite u blenderu. Na kraju dodajte griz i promešajte. Testo razvucite tanko u obliku pravouganika, premažite dobijenim filom i urolajte. Dobro zatvorite, pa isecite ukoso. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite vodom ili istopljenim maslacem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus