Testo je zahvalno za rad, brzo se sprema i nije zahtevno ni u kom smislu.
Sastojci:
- oko 1 kg pšeničnog belog brašna
- 2 kašičice soli
- 500 ml kefira
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 15 g praška za pecivo
Priprema:
Brašno prosejte i dodajte prašak za pecivo. Dodajte so, jaja, kefir i mleko. Zamesite glatko testo mikserom, sa nastavcima za testo, a po potrebi dodajte još malo brašno ako treba. Ovo testo je takvo da ga možete čuvati u frižideru par dana, ne morate ga koristiti odmah kada se zamesi. Uvijte u plastičnu foliju ostavite u frižideru i koristite po potrebi. Testo možete koristiti za mekike, plašinte, hrskave tortilje ili već po želji.
Za pripremu mekika, komade testa kidajte i rukama ili oklagijom rastanjite, pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju uobičajeno, sa obe strane.
Za plašinte testo rastanjite oklagijom tanko, na sredinu stavite malo sira ili neki drugi nadev, po želji, preklopite kao pismo, pa takođe ispržite u tiganju na zagrejanom ulju.
Testo za hrskave tortilje rastanjite tanko oklagijom i ispecite na električnom grilu/tosteru, na rebrastim pločama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus