Svi znamo koliko pojedinačno beli luk, med i maslinovo ulje imaju prednosti za naš organizam. Ali, kada spojite te 3 namirnice dobijate odličan domaći lek koji će poboljšati vaš imuni sistem. Uzimanje ovih namirnica na prazan stomak sigurno poboljšava vaše celokupno zdravlje. 

Zdravstvene prednosti belog luka

Poznato je da je beli luk moćan dodatak ishrani koji se pokazao posebno snažnim u borbi protiv infekcija, efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija, a tada je najbolji kada se konzumira svež. U kuvanom obliku je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Ovaj prirodni antibiotik sadrži vitalne enzime i antioksidante. Neki od njih su - formiranje zdravih kostiju i vezivnog tkiva, metabolizam kostiju, apsorpcija kalcijuma, kao i pravilno funkcionisanje štitne žlezde. Beli luk sadrži i 17% dnevne vrednosti vitamina B6, 15% vitamina C, kao i količine kalcijuma, fosfora i selena.

Beli luk ne morate da jedete sirov ili u sirupima, pomaže vašem zdravlju i kada ga kuvate, pa zato napravite sočnu piletinu u sosu od belog luka

Zdravstvene prednosti meda

Med je lekovita hrana koja hidrira kožu, leči rane, ubrzava proces zarastanja... Može se koristiti za pripremu sirupa protiv kašlja, a poboljšava i varenje. Redovna konzumacija ovog proizvoda ima dosta prednosti. Neke od njih su brži oporavak nakon treninga, više energije, bolji san, bolje pamćenje, gubitak kilograma... Pročitajte i kako da napravite sirup od oraha i meda koji će vam poboljšati rad štitne žlezde i pročistiti jetru. 

Koristi od maslinovog ulja

U zdravstvenom smislu maslinovo ulje smanjuje rizik od nekih vrsta karcinoma, smanjuje loš holesterol i na taj način - rizik od kardiovaskularnih bolesti, poboljšava pritisak, usporava starenje ćelija. 

Priprema:

Uzmite 1 čen belog luka i sitno ga iseckajte. Dodajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja. Promešajte i pojedite smesu. Uradite to svakog jutra i večeri i za samo nedelju dana osetićete se bolje!