Zanimljiva štrudla kakvu ćete sigurno praviti stalno. Treba vam lisnato testo, suvo voće, jabuke i orasi. A onda se preliva predivnim karamel čokoladnim prelivom. Možete da ih služite kada su neke svečane prilike, ali i posle nedeljnog ručka. Priprema vam ne oduzima puno vremena jer samo treba da iseckate sastojke i stavite na već gotovo testo.
Sastojci:
- 80 g suvih kajsija
- 50 g suvih šljiva
- 50 g suvog grožđa
- 150 g oraha
- 3 jabuke
- 500 g lisnatog testa
Za preliv:
- 50-60 g čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 75 ml slatke pavlake
Za premazivanje:
- 1 žumance
Priprema:
Suvo voće prelijte toplom vodom i ostavite da stoji 5-10 minuta. Procedite i osušite voće, pa sitno iseckajte. Zatim ogulite i iseckajte jabuke, a lisnato testo razvaljajte. Preko testa stavite suve orahe i voće, pa pospite cimetom i šećerom. Urolajte. Premažite umućenim žumancetom i pecite na 180°C-190°C nekih 30-40 minuta. Počnite da topite šećer, pa dodajte slatku pavlaku, a kada provri i čokoladu. Prelijte štrudlu čokoladnim prelivom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus