Zanimljiva štrudla kakvu ćete sigurno praviti stalno. Treba vam lisnato testo, suvo voće, jabuke i orasi. A onda se preliva predivnim karamel čokoladnim prelivom. Možete da ih služite kada su neke svečane prilike, ali i posle nedeljnog ručka. Priprema vam ne oduzima puno vremena jer samo treba da iseckate sastojke i stavite na već gotovo testo.
Sastojci:
- 80 g suvih kajsija
- 50 g suvih šljiva
- 50 g suvog grožđa
- 150 g oraha
- 3 jabuke
- 500 g lisnatog testa
Za preliv:
- 50-60 g čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 75 ml slatke pavlake
Za premazivanje:
- 1 žumance
Priprema:
Suvo voće prelijte toplom vodom i ostavite da stoji 5-10 minuta. Procedite i osušite voće, pa sitno iseckajte. Zatim ogulite i iseckajte jabuke, a lisnato testo razvaljajte. Preko testa stavite suve orahe i voće, pa pospite cimetom i šećerom. Urolajte. Premažite umućenim žumancetom i pecite na 180°C-190°C nekih 30-40 minuta. Počnite da topite šećer, pa dodajte slatku pavlaku, a kada provri i čokoladu. Prelijte štrudlu čokoladnim prelivom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem