Zanimljiva štrudla kakvu ćete sigurno praviti stalno. Treba vam lisnato testo, suvo voće, jabuke i orasi. A onda se preliva predivnim karamel čokoladnim prelivom. Možete da ih služite kada su neke svečane prilike, ali i posle nedeljnog ručka. Priprema vam ne oduzima puno vremena jer samo treba da iseckate sastojke i stavite na već gotovo testo.  

Sastojci:

  • 80 g suvih kajsija
  • 50 g suvih šljiva 
  • 50 g suvog grožđa
  • 150 g oraha
  • 3 jabuke
  • 500 g lisnatog testa

Za preliv:

  • 50-60 g čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • 75 ml slatke pavlake 

Za premazivanje:

  • 1 žumance 

Priprema:

Suvo voće prelijte toplom vodom i ostavite da stoji 5-10 minuta. Procedite i osušite voće, pa sitno iseckajte. Zatim ogulite i iseckajte jabuke, a lisnato testo razvaljajte. Preko testa stavite suve orahe i voće, pa pospite cimetom i šećerom. Urolajte. Premažite umućenim žumancetom i pecite na 180°C-190°C nekih 30-40 minuta. Počnite da topite šećer, pa dodajte slatku pavlaku, a kada provri i čokoladu. Prelijte štrudlu čokoladnim prelivom.