Jesen je doba kada smo zbog lošijeg vremena duže kod kuće i imamo vremena da eksperimentišemo sa različitim receptima. Tako, pored standardnog čizkejka koji obično svi volimo i pravimo sada isprobajte ovaj sa bundevom. Možda vam baš on postane nova omiljena poslastica.
Sastojci:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 70 g maslaca, rastopljenog
- malo maslaca za premazivanje kalupa
Fil:
- 500 g krem sira
- 100 g šećera
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 120 g pirea od bundeve
- ½ kašičice cimeta
- šlag (po želji)
Priprema:
Podloga
Pripremite kalup prečnika 23 cm i dobro ga premažite maslacem. Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim maslacem i dobro promešajte pa utisnite ravnomerno na dno kalupa. Zagrejte rernu na 200 stepeni pa stavite kalup na 4 minuta.
Fil
U posudi mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Odvojite 1 šolju smese, a ostatak izlijte na ohlađen keks i stavite u frižider dok pripremate drugi sloj fila.
Lagano umešajte pire od bundeve i začine u smesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na krem od sira. Rernu smanjite na 165 stepeni, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u frižider da se fil stegne. Izvadite iz kalupa, isecite i po želji servirajte sa šlagom.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira