Jesen je doba kada smo zbog lošijeg vremena duže kod kuće i imamo vremena da eksperimentišemo sa različitim receptima. Tako, pored standardnog čizkejka koji obično svi volimo i pravimo sada isprobajte ovaj sa bundevom. Možda vam baš on postane nova omiljena poslastica.

Sastojci:

Podloga:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 70 g maslaca, rastopljenog
  • malo maslaca za premazivanje kalupa

Fil: 

  • 500 g krem sira
  • 100 g šećera
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • 120 g pirea od bundeve 
  • ½ kašičice cimeta
  • šlag (po želji)

Priprema:

Podloga

Pripremite kalup prečnika 23 cm i dobro ga premažite maslacem. Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim maslacem i dobro promešajte pa utisnite ravnomerno na dno kalupa. Zagrejte rernu na 200 stepeni pa stavite kalup na 4 minuta.

Fil

U posudi mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Odvojite 1 šolju smese, a ostatak izlijte na ohlađen keks i stavite u frižider dok pripremate drugi sloj fila.

Lagano umešajte pire od bundeve i začine u smesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na krem od sira. Rernu smanjite na 165 stepeni, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u frižider da se fil stegne. Izvadite iz kalupa, isecite i po želji servirajte sa šlagom.