Želite da pojedete slatkiš, a rado birate zdrave namirnice, onda je ovo idealan kolač za vas i vaše najdraže.
Sastojci:
– 3 jajeta
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 2 šolje šećera (od 200g)
– 1 šolja mlijeka (od 200ml)
– 1 šolja putera (od 200ml)
– 3 šolje brašna (od 200g)
– 1 supena kašika cimeta
– 400 g suvog voća po izboru
– 1 limun
– 1 pomorandža
– 100g čokolade (može i bez, ukoliko ne volite)
– cimet za posipanje kolača
Priprema:
U posudi mikserom umutiti 3 belanca u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, vanilin šećer, kristalni šećer, prašak za pecivo, mleko, puter, brašno i supenu kašiku cimeta, a zatim smesu lagano domutiti mikserom da se sve sjedini.
Dodati sitno seckano suvo voće po želji (brusnicu, suvo grožđe, suvu kajsiju, orahe, lešnik, suve smokve, urme, suvi ananas…)
Narendati koru limuna, pomorandže i 100g čokolade, promešati varjačom i izliti u podmazan i brašnom posut pleh ili kuglof i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 50-55 minuta (u zavisnosti od jačine rerne).
Pečen kolač prevrnuti na dasku ili tanjir i dok je vreo posuti cimetom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus