Sigurno ste bar jednom u receptima, pogotovo stranim, među potrebnim sastojcima naišli i na kondenzovano mleko. Ovaj proizvod nije baš jednostavno naći, pa je zato njabolje da ga pripremite sami.
Kondenzovano mleko možete dodati brojnim specijalitetima, poslasticama, jutarnjoj kafi, piše Hafington post.
Sladoled pripremljen od kondenzovanog mleka je naročito kremast.
Za pripremu jedne šolje kondenzovanog mleka vam je potrebno: 1 1/2 šolja mleka, pola šolje šećera, malo ekstrakta vanile.
U šerpici promešajte mleko i šećer i zagrevajte na umerenoj temperaturi dok ne počne da ispušta paru.,a a zatim smanjite temperaturu i ostavite da struji oko dva sata dok se mleko ne zgusne. Kada primetite da se količina mleka dvostruko smanjila, dodajte ekstrakt vanile. Ostavite mleko da se potpuno ohladi. Dok se hladi, mleko će postati gušće. Gusto, kondenzovano mleko sipajte u teglu i držite u frižideru do dve nedelje.
Iako ova domaća varijanta kondenzovanog mleka nije toliko gusta poput kupovnog proizvoda, ipak ima kremastu teksturu i sladak ukus.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem