Pripremite ukusan kremasti desert bez brašna. Za ovaj recept vam ne treba ni rerna ni mikser, sve napravite u šerpi. Veoma jednostavno, kolač koji možete poslužiti uz čaj ili kafu.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 2 supene kašike kakaoa
- 90 g mlečne čokolade
- 8 g agar-agara
- 2 kašike vode
Priprema:
Sipajte 400 ml mleka u šerpu sa debelim dnom. Zagrejte mleko, povremeno mešajući. U 100 ml mleka umešajte kakao pa dodajte u mleko. Kuvajte uz stalno mešanje. Dodajte i mlečnu čokoladu.
Agar razmutite u vodi, pa dodajte smesi sa mlekom. Pustite da provri i kuvajte 2 minuta. Sipajte vruće u kalup, ostavite da se ohladi, pa stavite u fruižider na par sati. Ukrasite kakaom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus