Pripremite ukusan kremasti desert bez brašna. Za ovaj recept vam ne treba ni rerna ni mikser, sve napravite u šerpi. Veoma jednostavno, kolač koji možete poslužiti uz čaj ili kafu.

Sastojci:

  • 400 ml mleka 
  • 100 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 100 ml mleka
  • 2 supene kašike kakaoa
  • 90 g mlečne čokolade
  • 8 g agar-agara 
  • 2 kašike vode

Priprema:

Sipajte 400 ml mleka u šerpu sa debelim dnom. Zagrejte mleko, povremeno mešajući. U 100 ml mleka umešajte kakao pa dodajte u mleko. Kuvajte uz stalno mešanje. Dodajte i mlečnu čokoladu.
Agar razmutite u vodi, pa dodajte smesi sa mlekom. Pustite da provri i kuvajte 2 minuta. Sipajte vruće u kalup, ostavite da se ohladi, pa stavite u fruižider na par sati. Ukrasite kakaom.