Ako volite čokoladu ne sumnjamo da će vam se ovaj rolat dopasti. Mekani čokoladni biskvit premažite kremastim filom sa čokoladom i krem sirom, pa urolajte. Dekorišite šlagom i korom koju ste izblendirali. Lepog izgleda i ukusa očaraće svakoga ko proba. Vama će uspeti iz prve jer se zaista lako pravi.
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 40 g kukuruznog skroba
- 80 g kakaoa
- 50-100 ml kondezovanog mleka (može i obično)
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g krem sira
- 100 g jogurta
- 80 g čokolade
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca sa šećerom u prahu (100 g) u čvrst šne, a zatim i žumanca sa šećerom u prahu(50 g). Pomešajte i dodajte prosejani skrob i kakao. Opet promešajte, pa sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 8-10 minuta. Isecite ivice i usitnite ih u blenderu. Premažite koru mlekom. Slatku pavlaku umutite (100 ml), pa dodajte krem sir i jogurt. Sjedinite, pa dodajte rendanu čokoladu i promešajte. Premažite preko kore. Urolajte i stavite u frižider na 3-4 sata. Umutite preostalu slatku pavlaku (50 ml), premažite rolat i pospite mrvicama od kore.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem