Preukusan namaz koji svi volimo, sada više ne moramo da kupujemo. Domaći krem sir je tako lako napraviti, a najbolje se slaže sa domaćim hlebom.
Sastojci:
I recept: Običan krem sir
- 2 l punomasnog mleka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- soli po ukusu
II recept: Krem sir sa bosiljkom
- 2 l punomasnog mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- sok od 1 limuna
- malo bosiljka
- šaka oraha (50 g)
- so po ukusu
Priprema:
I RECEPT: Stavite mleko da prokuva. Kad mleko proključa, dodajte limunov sok. Izvadite sir i procedite, pa posolite. Dodajte maslinovo ulje, pa u blenderu skroz usitnite.
II RECEPT: Isti je postupak kao sa prvim, jedino što ovde pored maslinovog ulja dodajete i puter. Kada lepo sve sjedinite, dodajte seckane orahe i bosiljak i promešajte. Zgužvajte pek papir i sipajte krem sir na sredinu, pa onda urolajte. Ostavite u frižideru barem 3 sata. Secite kriške i tako stavljajte na hleb, a običan krem sir možete da mažete.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs