Mafini su odlična poslastica uz kafu ili čaj. Ali, možete da ih jedete i za večeru. Brzo se prave, ne prljate puno sudova, a ukus je neodoljiv. Možete da ih mažete sa nutelom ili džemom, a možete da dodate i u testo, pa tako da zapečete.
Sastojci:
- 2 banane
- 2 jajeta
- 90 g putera
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- prstohvat vanile
Priprema:
Štapnim mikserom sjedinite puter, jaja, šećer, vanilin šećer i banane. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa promešajte. U kalup za mafine stavite kartonski kalup i napunite smesom, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus