Mafini su odlična poslastica uz kafu ili čaj. Ali, možete da ih jedete i za večeru. Brzo se prave, ne prljate puno sudova, a ukus je neodoljiv. Možete da ih mažete sa nutelom ili džemom, a možete da dodate i u testo, pa tako da zapečete.
Sastojci:
- 2 banane
- 2 jajeta
- 90 g putera
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- prstohvat vanile
Priprema:
Štapnim mikserom sjedinite puter, jaja, šećer, vanilin šećer i banane. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa promešajte. U kalup za mafine stavite kartonski kalup i napunite smesom, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Jednostavna fokača sa kulenom i sirom
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama