Omiljena poslastica mnogih je domaća štrudla sa džemom. Pravi se od osnovnih sastojaka, koje sigurno imate u kuhinji, tako što se ispečeni patišpanj premaže džemom po izboru i urola. Omiljeni kolač koji nas vraća u detinjstvo, napravite ga i vi.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 60 ml mleka
  • 8 g vanilin šećera
  • 8 g praška za pecivo
  • 140 g brašna 
  • pekmez 
  • kokosovo brašno

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.Zatim postepeno dodavati ulje i mleko, sve vreme sa uključenim mikserom. Dodajte potom brašno sa praškom za pecivo pa umešajte špatulom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Poravnajte. Pecite na 180 stepeni 10 min. Kada je kora gotova pospite je šećerom u prahu, stavite papir za pečenje preko pa je okrenite naopako. Uvijte u rolnu pa u krpu i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, razvijte, premažite džemom, pa zarolajte. Na vrhu namažite džem u tankom sloju pa pospite kokosovo brašno.