Omiljena poslastica mnogih je domaća štrudla sa džemom. Pravi se od osnovnih sastojaka, koje sigurno imate u kuhinji, tako što se ispečeni patišpanj premaže džemom po izboru i urola. Omiljeni kolač koji nas vraća u detinjstvo, napravite ga i vi.
Sastojci:
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 60 ml ulja
- 60 ml mleka
- 8 g vanilin šećera
- 8 g praška za pecivo
- 140 g brašna
- pekmez
- kokosovo brašno
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.Zatim postepeno dodavati ulje i mleko, sve vreme sa uključenim mikserom. Dodajte potom brašno sa praškom za pecivo pa umešajte špatulom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Poravnajte. Pecite na 180 stepeni 10 min. Kada je kora gotova pospite je šećerom u prahu, stavite papir za pečenje preko pa je okrenite naopako. Uvijte u rolnu pa u krpu i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, razvijte, premažite džemom, pa zarolajte. Na vrhu namažite džem u tankom sloju pa pospite kokosovo brašno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus