Jednostavan i lak recept za kolač u tiganju. Toliko je sočan i čokoladan da će se svima svideti. Potrebno je da samo smućkate smesu i izlijete u tiganj - ništa brže niste napravili. Za manje od pola sata imaćete ukusnu poslasticu na vašem stolu. Poslužite je uz kafu ili čaj.
Sastojci:
- 1 jaje
- 70 g šećera
- 60 ml mleka
- 30 g putera
- 40 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 25 g kakao praha
- 80 ml mleka za prelivanje
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i mlekom. Dodajte istopljen puter, promešajte. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i kakao pa umešajte da nema grudvica. Podmažite tiganj puterom. Izlijte smesu, pa poklopite. Pržite ispod poklopca na laganoj vatri 8-10 minuta. Potom probušite čačkalicom testo ili štapićem za ražnjić.Prelijte mlekom. Čokoladu otopite i pomešajte sa slatkom pavlakom pa premažite gotov kolač. Kada se ohladi isecite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus