Mekani kolač ili pita sa kondezovanim mlekom i kokosom je slatkiš koji svako mora da proba. Počastite sebe i najdraže izuzetno ukusnim kolačem koji se lako pravi. Ako želite nešto novo i neobično, ovaj kolač koji liči na princes krofne je pravi izbor.
Sastojci:
Za fil:
- 60 g šećera
- 45 g skroba
- 1 žumance
- 900 ml mleka
Za koru:
- 3 belanca
- 240 g šećera
- 2 žumanceta
- 60 g istopljenog putera
- 300 g brašna
- 220 ml mleka
- 14 g praška za pecivo
Još:
- 40 g kokosa
- 200 g kondezovanog mleka
Priprema:
Umutite žumanca, puter, brašno, mleko i prašak za pecivo. Zasebno umutite belanca sa šećerom, pa pomešajte obe smese. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Sjedinite žicom šećer, skrob, žumance i mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne. Konstantno mešajte. Sipajte preko nepečene kore i pospite kokosom. Prelijte kondezovanim mleko, malo išarajte. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno