Mekani kolač ili pita sa kondezovanim mlekom i kokosom je slatkiš koji svako mora da proba. Počastite sebe i najdraže izuzetno ukusnim kolačem koji se lako pravi. Ako želite nešto novo i neobično, ovaj kolač koji liči na princes krofne je pravi izbor.
Sastojci:
Za fil:
- 60 g šećera
- 45 g skroba
- 1 žumance
- 900 ml mleka
Za koru:
- 3 belanca
- 240 g šećera
- 2 žumanceta
- 60 g istopljenog putera
- 300 g brašna
- 220 ml mleka
- 14 g praška za pecivo
Još:
- 40 g kokosa
- 200 g kondezovanog mleka
Priprema:
Umutite žumanca, puter, brašno, mleko i prašak za pecivo. Zasebno umutite belanca sa šećerom, pa pomešajte obe smese. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Sjedinite žicom šećer, skrob, žumance i mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne. Konstantno mešajte. Sipajte preko nepečene kore i pospite kokosom. Prelijte kondezovanim mleko, malo išarajte. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus