Mekani kolač ili pita sa kondezovanim mlekom i kokosom je slatkiš koji svako mora da proba. Počastite sebe i najdraže izuzetno ukusnim kolačem koji se lako pravi. Ako želite nešto novo i neobično, ovaj kolač koji liči na princes krofne je pravi izbor. 

Sastojci:

Za fil:

  • 60 g šećera 
  • 45 g skroba 
  • 1 žumance 
  • 900 ml mleka 

Za koru:

  • 3 belanca 
  • 240 g šećera 
  • 2 žumanceta 
  • 60 g istopljenog putera 
  • 300 g brašna 
  • 220 ml mleka 
  • 14 g praška za pecivo

Još:

  • 40 g kokosa 
  • 200 g kondezovanog mleka 

Priprema:

Umutite žumanca, puter, brašno, mleko i prašak za pecivo. Zasebno umutite belanca sa šećerom, pa pomešajte obe smese. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Sjedinite žicom šećer, skrob, žumance i mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne. Konstantno mešajte. Sipajte preko nepečene kore i pospite kokosom. Prelijte kondezovanim mleko, malo išarajte. Pecite na 180°C oko 35 minuta.