Neobična torta koja se ne peče. Fil je mlečni sa jajima i puterom, a korice su od brašna, kokosa, putera i šećera koje se najpre prože u tiganju pa onda ređaju u slojevima. Brzo se pravi samo čekate da se ohladi.
Sastojci:
Osnova za tortu:
- 400 g brašna
- 170 g putera
- 100 g šećera
- 8 g esencije vanile
- 40 g kokosovog brašna
Za fil:
- 500 ml mleka
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 30 g putera
- 8 g esencije vanile
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i stavite na šporet, dodajte šećer, esenciju vanile, kukuruzni skrob, puter i jaja. Mešajte žicom dok se ne zgusne. Potom sipajte u poslastičarski špric pa naizmenično šarajte dno kalupa u kom će biti torta. Naravno, nemojte sve potrošiti, samo malo.
Pomešajte brašno sa šećerom, dodajte vanila ekstrakt i rendani puter pa izradite rukama. Zatim u tiganju malo propržite smesu da dobije zlatkastu boju. Sipajte u činiju pa dodajte kokosovo brašno. Promešajte. Dobićete mrvičastu smesu.
Zatim naizmenično stavljajte smesu od brašna u kalup pa odozgo fil koji istiskate iz poslasičarskog šprica. Tako do utroška materija, završite filom. Odozgo narendajte čokoladu i stavite sat vremena u frižider.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus