Ako volite plazma kocke, ovaj kolač će vam se sigurno dopasti. Domaća verzija ukusnog slatkiša sa belom čokoladom i kokosom nestaje sa stola odmah.
Ne morate da budete vrsna kuvarica za slatkiše jer se ovaj desert pravi od gotovih kora. Isprobajte i uživajte.
Sastojci:
- gotove krem kore za tortu
Za plazma fil:
- 300 g mlevene plazme
- 50 g smeše šećera (može i običan ili prah)
- 100 g istopljenog puter
- 10-14 kašika mleka
Za beli fil:
- 700 ml mleka
- 5 kašika gustina
- 5 kašika kokosa
- 1 vanilin šećer
- 50 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 50 g putera
Za beli ganaš:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- malo izlomljene plazme
Priprema:
Plazma fil: U blenderu usitnite plazmu, šećer i puter i postepeno dodajte mleko. Blendate i dodajete mleko sve dok ne dobijete krem poput nutele. Stavite fil sa strane, ne u frižider.
Beli fil: Od mleka odvojite 100 ml, i u njemu rastvorite gustin, ostatak mleka pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom i stavite da se kuva. Kad proključa, sklonite sa ringle, dodajte gustin i kuvajte još 2 min. U vreo fil dodajte puter, čokoladu i kokos i mešajte dok se ne sjedini.
Prvu koru premažite sa pola plazma fila, pa stavite drugu koru, nju premažite sa pola belog fila, pa opet kora, plazma fil, pa poslednja korica, pa beli fil. Ostatak razmažite po ivicama i kolač hladite sat vremena.
Beli ganaš: Zagrejte slatku pavlaku sa čokoladom, mešajte na srednjoj temperaturi i čim se sjedini gotov je. Ganaš ravnomerno razmažite po kolaču i stavite opet na hlađenje, idealno preko noći.
Sledeći dan iseckajte na kocke i servirajte. One nisu previše mekane, pa čak mogu i rukama da se jedu ali su malo slađe, pa je bolje da su male.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom