Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda ove pečurke. Možete da ih dodate sosovima, stavite na picu, pripremite u varivu, sa pirinčem ili mesom.
Pripremanje jela od pečuraka nije teško, jer generalno ovom povrću nije potrebno mnogo vremena za kuvanje ili prženje. Mnogi kuvari preporučuju da im se ukloni površina, ali da li je to zaista neophodno ili pravimo veliku grešku?
Kako ovo povrće ume teško da "padne" na želudac, mnoge domaćice veruju da im treba skinuti površinski sloj da bi se olakšalo varenje. Međutim, to nije istina. Čišćenje pečuraka treba da bude posebno pažljivo, jer one imaju vrlo osetljivu površinu. Neki kuvari preporučuju da se pečurke ne peru, jer imaju sposobnost da upiju vodu, što narušava njihov ukus i produžava vreme kuvanja. Pečurke je najbolje pažljivo očistiti mekom četkom, suvim sunđerom ili kuhinjskim ubrusom.
Kako se čuvaju pečurke?
Pečurke su veoma osetljive, ukoliko se ne čuvaju na optimalnoj temperaturi se brzo pokvare, a kada im istekne rok su izuzetno opasne po zdravlje.
Rok trajanja pečuraka je prilično kratak, mogu svega dva do tri dana da se čuvaju u frižideru, ali je prethodno potrebno da budu adekvatno pripremljene. Stavite ih u papirnu kesu, a zatim u veću plastičnu koju ćete probušiti na nekoliko mesta, kako bi mogle da "dišu".
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus