Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda šampinjoni.
Možete ih dodati sosovima, staviti na picu, pripremiti u varivu, sa pirinčem ili mesom.
Međutim, njihov fenomenalan ukus nije jedini razlog zbog kog bi ova namirnica trebalo češće da se nađe na vašoj trepezi. Šampinjoni, ali i druge vrste jestivih pečuraka, su prava riznica lekovitih sastojaka.
Pogledajte i Zbog čega su pečurke dobre za vaše zdravlje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Poslužite ih uz paradajz sos ili krompir pire.
Vrhunski sos od šampinjona i pečuraka daje pikantnu notu šniclama.
Lagani pirinač uvijen u delikatan ukus pečuraka ostaviće vas bez daha.
Ako se još serviraju sa krompir pireom, ove vegetarijanske šnicle će oduševiti i najveće ljubitelje mesa.
Ukoliko izostavite sir, ovo jelo može biti idealan obrok za one koji poste.
Poslastica zavodljivog ukusa koja se veoma lako pravi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem