Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda šampinjoni.
Možete ih dodati sosovima, staviti na picu, pripremiti u varivu, sa pirinčem ili mesom.
Međutim, njihov fenomenalan ukus nije jedini razlog zbog kog bi ova namirnica trebalo češće da se nađe na vašoj trepezi. Šampinjoni, ali i druge vrste jestivih pečuraka, su prava riznica lekovitih sastojaka.
Pogledajte i Zbog čega su pečurke dobre za vaše zdravlje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Poslužite ih uz paradajz sos ili krompir pire.
Vrhunski sos od šampinjona i pečuraka daje pikantnu notu šniclama.
Lagani pirinač uvijen u delikatan ukus pečuraka ostaviće vas bez daha.
Ako se još serviraju sa krompir pireom, ove vegetarijanske šnicle će oduševiti i najveće ljubitelje mesa.
Ukoliko izostavite sir, ovo jelo može biti idealan obrok za one koji poste.
Poslastica zavodljivog ukusa koja se veoma lako pravi.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.