Ako pečurke spadaju u omiljenu namirnicu koja je često na vašem jelovniku, oduševiće vas vest da su ovi plodovi veoma zdravi.
Evo zbog čega su pečurke dobre za vas
1. Pomažu u mršavljenju
Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu Bafalo pokazali su da konzumiranje pečuraka može da reguliše nivo glukoze u krvi, čime će mršavljenje biti olakšano, naročito ženama.
2. Bogate hranljivim materijama
Vitamin D je veoma značajan za zdravlje, a njegov nedostatak teško može da se nadomesti suplementima. Pored brojnih vrsta povrća, pečurke su odličan izvor vitamina D.
Pogledajte i Vitamini i minerali iz prirode
3. Jačaju kosti
Pored korisnog vitamina D, pečurke sadrže i kalcijum koji ima izuzetan značaj za zdravlje kostiju.
4. Pomaže osobama koje pate od dijabetesa
Pečurke se smatraju namirnicom koja se preporučuje kao sastavni deo jelovnika osoba koje pate od dijabetesa. One sadrže prirodni insulin i enzime koji pomažu organizmu da razloži šećer i skrob iz drugih namirnica.
5. Jačaju imunitet
Na imuni sistem veoma utiče način ishrane i odgovarajućom hranom ga možete ojačati. Pečurke su idealna hrana za vaše zdravlje - sadrže dosta antioksidanata i hranljivih materija. Neka naučna istraživanja su pokazala da ovi ukusni plodovi mogu smanjiti rizik od nastanka raka dojke i raka prostate.
Pogledajte i Hrana za jačanje imuniteta
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ecowatch.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem