Sastojci:
- 3 srednja paradajza, seckana
- 60 g seckanog luka
- 2 crvene paprike, bez semena i sitno iseckane
- 2 kašike belog vinskog sirćeta
- 3 kašičice soli, podeljene
- 3 kašičice ljute paprike u prahu
- 3 kašičice slatke paprike u prahu
- 1 do 1-1/2 kašičica mlevenog kima
- 3/4 do 1 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 600 g fileta soma
Recept za grilovane filete šarana:
Kako biste pripremili šarana na ovaj način, prvo pripremite povrće. U velikoj posudi, pomešajte paradajz, luk, crvenu papriku, sirće i 1 kašičicu soli. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
Pomešajte zatim slatku papriku u prahu, ljutu papriku u prahu, kim, biber, beli luk u prahu i preostalu so, pa utrljajte u filete soma. Pomoću hvataljki sa dugom drškom navlažite papirni ubrus uljem za kuvanje i lagano premažite gril tiganj.
Pecite filete sa obe strane i kada su gotovi servirajte ih uz povrće. Možete da dodat i kuvani pirinač uz to. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečenog šarana u belom vinu.
Pročitajte kako se prave šaran zapečen sa krompirom i pirinčem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade