Sastojci:

  • 3 srednja paradajza, seckana
  • 60 g seckanog luka
  • 2 crvene paprike, bez semena i sitno iseckane
  • 2 kašike belog vinskog sirćeta
  • 3 kašičice soli, podeljene
  • 3 kašičice ljute paprike u prahu
  • 3 kašičice slatke paprike u prahu
  • 1 do 1-1/2 kašičica mlevenog kima
  • 3/4 do 1 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 600 g fileta soma
Zašto je korisno da jedete šarana?

Šaran obiluje proteinima i bogat je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, kao i vitaminom D, kompleksom vitamina B i selenom. U pitanju je zdrava i niskokalorična riba.

Recept za grilovane filete šarana:

Kako biste pripremili šarana na ovaj način, prvo pripremite povrće. U velikoj posudi, pomešajte paradajz, luk, crvenu papriku, sirće i 1 kašičicu soli. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.

Pomešajte zatim slatku papriku u prahu, ljutu papriku u prahu, kim, biber, beli luk u prahu i preostalu so, pa utrljajte u filete soma. Pomoću hvataljki sa dugom drškom navlažite papirni ubrus uljem za kuvanje i lagano premažite gril tiganj.

Pecite filete sa obe strane i kada su gotovi servirajte ih uz povrće. Možete da dodat i kuvani pirinač uz to. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečenog šarana u belom vinu.

Pročitajte kako se prave šaran zapečen sa krompirom i pirinčem

BONUS VIDEO

SPREMITE PIJANOG ŠARANA EKSPRESNO! Tradicionalno jelo po receptu master šefa! Izvor: SPREMITE PIJANOG ŠARANA EKSPRESNO! Tradicionalno jelo po receptu master šefa!

StvarUkusa