Sastojci:

  • 120 g fileta ribe po želji
  • 3 povrtne kocke rastvore u 700 ml vode
  • 120 g šargarepe, isečene na kriške
  • 120 g šampinjona, isečenih
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 1⁄4 kašičice crnog bibera
  • 1⁄4 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice šećera
  • 30 g želatina bez ukusa
  • 3 kriške limuna
  • 1 praziluk, iseckan

Recept za pihtije od ribe:

Kako biste napravili ove pihtije, skuvajte ribu dok ne bude gotova. Nemojte da je prekuvate, da se ne raspadne. Pustite da proključa 700 ml vode i dodajte kockice bujona. Mešajte da se rastvori. Dodajte vorčester sos, biber, beli luk u prahu i šećer.

Dodajte šargarepu i pečurke i skuvajte. Izvadite povrće šupljikavom kašikom i ostavite na stranu. Koristite krpu da procedite bujon. Rastvorite pakete želatina u bujonu. Sipajte 1 šolju bujona u pravougaonu posudu i stavite u frižider dok se ne stegne.

Ribu isecite na komade i poređajte na želatin. Oko ribe rasporedite komade pečuraka i šargarepe. Prelijte ostatkom bujona. Ukrasite kriškama limuna i prazilukom. Stavite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne. Servirajte uz ren. Možda ćete želeti da napravite i najukusnije slavske pihtije.

Pročitajte kako se prave bele pihtije sa jogurtom za najbolje predjelo

BONUS VIDEO

Kurir televizija PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE

StvarUkusa