Sastojci:
- 120 g fileta ribe po želji
- 3 povrtne kocke rastvore u 700 ml vode
- 120 g šargarepe, isečene na kriške
- 120 g šampinjona, isečenih
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 1⁄4 kašičice crnog bibera
- 1⁄4 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice šećera
- 30 g želatina bez ukusa
- 3 kriške limuna
- 1 praziluk, iseckan
Recept za pihtije od ribe:
Kako biste napravili ove pihtije, skuvajte ribu dok ne bude gotova. Nemojte da je prekuvate, da se ne raspadne. Pustite da proključa 700 ml vode i dodajte kockice bujona. Mešajte da se rastvori. Dodajte vorčester sos, biber, beli luk u prahu i šećer.
Dodajte šargarepu i pečurke i skuvajte. Izvadite povrće šupljikavom kašikom i ostavite na stranu. Koristite krpu da procedite bujon. Rastvorite pakete želatina u bujonu. Sipajte 1 šolju bujona u pravougaonu posudu i stavite u frižider dok se ne stegne.
Ribu isecite na komade i poređajte na želatin. Oko ribe rasporedite komade pečuraka i šargarepe. Prelijte ostatkom bujona. Ukrasite kriškama limuna i prazilukom. Stavite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne. Servirajte uz ren. Možda ćete želeti da napravite i najukusnije slavske pihtije.
Pročitajte kako se prave bele pihtije sa jogurtom za najbolje predjelo
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posni rolat sa spanaćem za Svetog Nikolu
Praznični domaći krekeri sa musom od krem sira i tunjevine
Recept za kolač sa suvim voćem i orasima
Za ova 3 jela su Srbi najviše tražili recept u 2024, iznenadićete se
Svečana slavska salata sa piletinom i šargarepom