Sastojci:

  • 1 pomorandža
  • 16 karanfilića
  • 6 l belog vina
  • 240 g šećera
  • 120 ml soka od pomorandže
  • 1 limun isečen
  • 8 štapića cimeta, izlomljenih
  • 14 celih semenki aleve paprike
  • 6 mahuna kardamona, zgnječenih

Za serviranje:

  • kriške limuna
  • štapići cimeta
  • svež muskatni oraščić

Recept za domaće belo kuvano vino:

Kako biste napravili kuvano vino, pomorandžu izbodite karanfilićima i isecite je na pola. Sipajte vino, šećer i sok od pomorandže u šerpu. Nakon toga dodajte narandžu, limun isečen na kolutove i začine.

Kuvajte na veoma laganoj vatri, povremeno mešajući, 20-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da pročitate i kako Nemci prave kuvano vino.

Pročitajte i kako se pravilno kuva vino

BONUS VIDEO

TikTok/aleks_diamond30 Vino ili paradajz

StvarUkusa