Sastojci:
- 1 pomorandža
- 16 karanfilića
- 6 l belog vina
- 240 g šećera
- 120 ml soka od pomorandže
- 1 limun isečen
- 8 štapića cimeta, izlomljenih
- 14 celih semenki aleve paprike
- 6 mahuna kardamona, zgnječenih
Za serviranje:
- kriške limuna
- štapići cimeta
- svež muskatni oraščić
Recept za domaće belo kuvano vino:
Kako biste napravili kuvano vino, pomorandžu izbodite karanfilićima i isecite je na pola. Sipajte vino, šećer i sok od pomorandže u šerpu. Nakon toga dodajte narandžu, limun isečen na kolutove i začine.
Kuvajte na veoma laganoj vatri, povremeno mešajući, 20-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da pročitate i kako Nemci prave kuvano vino.
Pročitajte i kako se pravilno kuva vino
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka